Thursday, December 11, 2008

Ε, ρε, Κανέλλος που σου χρειάζεται, Πάκη!



Ακούστε να δείτε τι έχει γίνει τώρα, απ' το Σαββατόβραδο, οπότε και ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ, τον οποίο υπερασπίζεται ο εξυγιαντής των πάντων, τακουνόπληκτος και μοντελοπνίχτης δικηγόρος, σήκωσε το βρομερό του όπλο και τερμάτισε τη ζωή ενός 15χρονου παιδιού. Πήγε, λέει, ο Πάκης Παυλόπουλος μαζί με τον Χηνοφώτη και υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στον πρωθυπουργό. Εκείνος δεν τις έκανε δεκτές και οι δύο υπουργοί (ο ένας υπουργός και ο ένας στρατιωτικός, για να ακριβολογούμε), επέστρεψαν στην καθημερινότητά τους.
Η Ελλάδα, αλλά και ο Ελληνισμός ανά τον κόσμο, καθώς και όσοι Ευρωπαίοι έχουν συνείδηση, βρίσκονται σε τρομερή αναστάτωση από το Σάββατο και μετά. Του Χηνοφώτη τη φωνούλα, όμως, δεν την έχουμε ακούσει ακόμα! Το 2007 ο τύπος παραιτήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό για να πολιτευτεί. Στο σχηματισμό της κυβέρνησης, λοιπόν, ο Καραμανλής τον τοποθέτησε υφυπουργό Εσωτερικών, υπό τον Πάκη, και υπεύθυνο για τις δυνάμεις καταστολής. Με τους μπάτσους να κάνουν ΤΑ όργια σ' όλη την Ελλάδα και με τον Αλέξη να πέφτει νεκρός από όπλο ειδικού φρουρού, θα περίμενε κανείς ότι ο Χηνοφώτης θα αντιδρούσε. Εκείνος, όμως, μάλλον έχει πιει... θάλασσα. Ναύαρχος του γλυκού νερού!
Από την άλλη, βέβαια, απ' το να έβγαινε και να έλεγε τις αρλούμπες του Πάκη, χίλιες φορές που έχει φορέσει την κουλούρα του και παρακολουθεί τις εξελίξεις, με το τηλεκοντρόλ να βαράει υπερωρίες.
Κι επιστρέφω στην παραίτηση. Ο Καραμανλής δεν τις αποδέχεται και αναλαμβάνει και το κόστος. Με το σκεπτικό ότι δεν ευθύνονται αυτοί οι δύο, αλλά πάνω απ' όλα εκείνος που τους κρατάει. Απ' τη στιγμή, λοιπόν, που Πάκης και Χηνοφώτης παραμένουν στις θέσεις τους, αυτό που παρακολουθούμε από το Σαββατόβραδο και μετά είναι το καλύτερό τους; Δηλαδή, το απόλυτο... μηδέν!
Και κάτι ακόμα: η παραίτηση, θαρρώ, με την ελάχιστη λογική και δυνατότητα σκέψης που μου έχει απομείνει, είναι μία μονομερής πράξη. Πας, δηλαδή, στο αφεντικό σου και λες "παραιτούμαι, δεν γουστάρω άλλο". Τα επακόλουθα είναι δύο: είτε σου λέει "στο καλό και να μας γράφεις", είτε προσπαθεί να σου αλλάξει την άποψη. Αν είσαι αποφασισμένος, του ρίχνεις κι ένα μπινελίκι, βαράς την πόρτα και φεύγεις. Το να καταθέσει άποψη, δεν παίζει. Δεν τον αφορά. Δική σου είναι η παραίτηση ΜΑΛΑΚΑ μου, εσύ αποφασίζεις. Φεύγω γιατί έτσι γουστάρω ή μένω. Δεν σου ζητάω να την κάνεις δεκτή. Τι θα πει, λοιπόν, ότι ο Καραμανλής δεν έκανε δεκτές τις δύο παραιτήσεις; Ήθελαν οι δύο υπουργοί του να φύγουν, γιατί θεωρούν ότι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους ή επειδή βαρέθηκαν; Εκτός, πάλι, αν αυτό ήταν ένα ακόμα σιχαμερό επικοινωνιακό παιχνίδι, για να προβληθεί η ευθυξία του Πάκη και του Ναύαρχου. Η οποία, παρεμπιπτόντως, δεν εκφράστηκε ούτε με ΜΙΑ συγγνώμη!
Ε, ρε Κανέλλος που σας χρειάζεται...

No comments: