Tuesday, December 16, 2008

Πρωθυπουργός ή τουρίστας;



Ακούγοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, το ερώτημα προκύπτει αγόγγυστα: τελικά αυτόν τον τόπο ποιος τον κυβερνά; Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ή κάποιος τουρίστας; Ένας περαστικός, που είδε φως και μπήκε; Ένας άνθρωπος που αναλώνεται στη φιλήσυχη ζωούλα του, στο playstation του, στην παρακολούθηση ταινιών γουέστερν σε DVD και αγώνων του Παναθηναϊκού, που όταν δεν έχει καμία απ’ αυτές τις δραστηριότητες να τον απασχολούν, ρίχνει και μια ματιά στο τι συμβαίνει στην κοινωνική και πολιτική ζωή αυτού του τόπου;
Βγήκε ο πρωθυπουργός και ανέλαβε, λέει, την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί για το Βατοπαίδι. Δηλαδή, πόσο κομμάτι του αναλογεί; Το μισό; Το 1/4; Και το υπόλοιπο ποιοι το χρεώνονται; Αν δεν το χρεώνεται ο πρωθυπουργός, ποιος φταίει; Ο Χατζηπετρής;
Και προσέξτε δήλωση-μνημείο: «Αναλαμβάνω προσωπικά το μερίδιο πολιτικής ευθύνης που μου ανήκει. Δεν είχα την σωστή πληροφόρηση, όταν αρχικά εκλήθην να τοποθετηθώ . Δεν χρεώνω σε κανέναν ότι δεν διέθετα τη σωστή πληροφόρηση. Αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη γι' αυτό. Υποτιμήσαμε, υποτίμησα εγώ προσωπικά την υπόθεση».
Τα πράγματα εδώ είναι απλά:
1) Ο τύπος παραδέχεται ότι κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου! Ομολογεί ότι δεν κυβερνά! Δε διέθετε, ισχυρίζεται, τη σωστή πληροφόρηση, όταν όλη η Ελλάδα ΞΕΡΝΑΓΕ με το πλιάτσικο που γινόταν στο θέμα του Βατοπαιδίου, από παπάδες και πολιτικούς! Αφού κοιμόταν τόσους μήνες, τόσα χρόνια, γιατί δεν πάει σπίτι του να συνεχίσει;
2) Αναλαμβάνει, λέει, ένα κομμάτι της ευθύνης. Σωστά. Το υπόλοιπο θα το αναλάβουν αυτοί που θα... αθωωθούν απ’ το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής!
Και τα ΖΩΑ από κάτω χειροκροτούσαν! Αντί να του πετάξουν δύο κεσέδες με γιαούρτι. Αλλά γιαούρτωμα θέλουν όλοι...
Όσο για τη δολοφονία του Αλέξη, ο Καραμανλής χαρακτήρισε όσους διαδηλώνουν και προβαίνουν σε επεισόδια «εχθρούς της κοινωνικής ειρήνης»!
ΕΧΘΡΟΣ της κοινωνικής ειρήνης και ευημερίας είναι εκείνος και οι συν αυτώ, που μας κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα μας, κλέβουν τον κοσμάκη και «υποτιμούν» ορισμένα γεγονότα υψίστης σημασίας!
ΕΧΘΡΟΙ είναι αυτοί που δέρνουν ασύστολα και κάνουν κατάχρηση εξουσίας στους δρόμους, πάνω σε μαθητές, φοιτητές, καθηγητές, συνταξιούχους, κάθε λογής απλούς πολίτες!
Ένα πράγμα ξέχασε ο Καραμανλής: να εξάρει τους λειτουργούς της θέμιδος για τις εξοντωτικές ποινές που επέβαλε στους αστυνομικούς για την περίφημη υπόθεση της ζαρτινιέρας και το ανηλεές ξυλοκόπημα του φοιτητή Αυγουστίνου Δημητρίου πριν από δύο χρόνια. «Σε φυλάκιση τριών ετών καταδικάστηκαν τρεις αστυφύλακες και ένας αρχιφύλακας για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, θεωρούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί.
Στον αρχιφύλακα, επεβλήθη συμπληρωματική ποινή τριών μηνών για έργω εξύβριση, επειδή εμφανίζεται σε βίντεο να βγάζει τον σκούφο που φορούσε ο Κύπριος φοιτητής και να τον πετάει στο έδαφος.
Σε φυλάκιση 15 μηνών με 3ετη αναστολή καταδικάστηκαν άλλοι δύο αστυφύλακες, ένας αξιωματικός της αστυνομίας καθώς και ο πρώην Διευθυντής της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για απλή συνέργεια.
Οι ποινές αυτές είναι εξαγοράσιμες προς 3 ευρώ την ημέρα. »!!!
ΓΕΛΟΙΟΙ!

ΥΓ: Το BBC προβάλει αυτό που τα ελληνικά μέσα λογοκρίνουν. Την κατάληψη της ΝΕΤ από ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους...

No comments: