Wednesday, March 7, 2007

Ο πολιτισμός σας τελειώνει, όταν βγάλουμε την πρίζα!


Λοιπόν, ακούστε να δείτε πως έχει το όλο θέμα. Εκτός του ότι μας έχει πάρει η μπάλα και τρέχουμε σαν τα παρτάλια από το πρωί μέχρι το βράδυ, έχουμε φάει κι άλλο πακέτο τώρα. Όλη την ημέρα, μα ΟΛΗ την ημέρα στην κυριολεξία, ακούω δεξιά κι αριστερά ΜΑΛΑΚΙΕΣ. Ειδικά σ' αυτό το χαζοκούτι. Θα μου πεις κι εσύ "ρε μεγάλε, τι θες και το ανοίγεις". Σωστός είσαι. Δε λέω ότι με αναγκάζουν, έτσι, από τη μαλακία που με δέρνει όσο είμαι σπίτι ή στη δουλειά, όλο και κάποια τηλεόραση θα παίζει. Τρία θέματα, λοιπόν, παίζει το κουτί και μας έχει πάρει το κεφάλι: Σαρμπέλ, εκλογές και τα σχολικά βιβλία της ιστορίας!
Και καλά, η ιστορία με αυτόν τον σαλτιμπάγκο που βγήκε με μία λαμέ μπλουζίτσα και τραγούδησε play-back, για να τον κρίνουν υποτίθεται κάτι στημένοι κριτές και ορισμένα βούρλα τηλεθεατές, όμηροι του τηλεκοντρόλ και των sms, θα τραβήξει μέχρι το πανηγυράκι της Eurovision και μετά θα ξεφτίσει. Τα άλλα δύο, όμως, βλέπω να τραβάνε για καιρό. Οι εκλογές είναι να γίνουν σε ένα χρόνο από τώρα. Όχι ότι με ενδιαφέρει, για να είμαι και ειλικρινής, αλλά μέχρι τότε θα μας πρήξουν τα συκώτια! Ο Καραμανλής διαδίδει ότι οι κάλπες θα στηθούν σε έναν χρόνο και ο Γιωργάκης εγκαινίασε τις προεκλογικές ομιλίες, την περασμένη Κυριακή στο ΣΕΦ!!! Λες και τρέχει να προλάβει, να μιλήσει σε κάθε γειτονιά και σε κάθε (τηλεοπτικό) παράθυρο!
Τέλος πάντων, το μοναδικό που με αφορά πάνω στο συγκεκριμένο θέμα είναι ότι η παραπληροφόρηση θα πηγαίνει σύννεφο. Και ο μοναδικός τρόπος για να μη γινόμαστε αποδέκτες της δεν είναι να κλείσουμε μονάχα την τηλεόραση, αλλά και ν’ αλλάξουμε σταθμό στο ράδιο, όπως και να πετάξουμε την εφημερίδα.
Μηδενιστής δεν είμαι, αλλά όταν ο Ψαριανός πολιτεύεται και τώρα παίρνει μέρος στις εβδομαδιαίες συνεδριάσεις του δήμου Αθηναίων, μαζί με την Πέμυ Ζούνη και τον Κωστάκη τον Παταβούκα (δεν ξέρω καν αν είναι, έτσι τον έγραψα αυτόν). Όταν η «Ελευθεροτυπία», η «αδέσμευτη» εφημερίδα της νεολαίας, έβαλε ήδη μπρος την προεκλογική προπαγάνδα. Όταν τα δελτία ειδήσεων προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα νέα βιβλία της ιστορίας αλλοιώνουν τα κατορθώματα των προγόνων μας (λες και τα προηγούμενα κατέγραφαν την πραγματική ιστορία), ε, τότε μάλλον έχουν δίκιο όσοι επιμένουν ότι η ζωή είναι εκεί έξω.
Μετανάστες έχουμε γίνει όλοι ρεεεεεε!

2 comments:

Fuitακος said...

alhtheyei oti tha baleis gia dhmtikos symboylos sth NAXO?
Rotao ego tora!!!

Spasta ola kollhte... Kia poyse... Liog SEBASMOS sth NYXTA den blaptei...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.